Nikon NIKKOR Z 24-70 mm f / 2.8 S-  skjerm

Nikon NIKKOR Z 24-70 mm f / 2.8 S-  skjerm

Nikon NIKKOR Z 24-70 mm f / 2.8 S-  skjerm

NIKKOR Z 24-70 mm f / 2.8 S er et standard fast zoomobjektiv for speilreflekser fra Z-System; for tiden er det  Z6 og senior Z7 senior  .

Nikon kunne allerede presentere et 24-70mm objektiv i dette systemet – NIKKOR Z 24-70mm f / 4 S – men dette nye optiske systemet har flere fordeler i forhold til dette objektivet.

Det viktigste av disse er det bredere faste hullet f / 2.8, som er et ekstra stopp for lysoppsamlingskraften. For en profesjonell fotograf er fem entusiaster som enten vil bytte til Z eller allerede har gjort et sprang, et nøkkeltrekning – selv om kompromisset er at objektivet er mye større og tyngre enn f / 4S, ikke mer enn det dobbelte av prisen.

funksjoner

  • Fast blenderåpning f / 2.8
  • Ni membranblader
  • Technológia ARNEO, flowine i Nano Crystal Coat

Linsen ble designet med 17 elementer i 15 grupper. Blant dem er to svært lave dispersjonselementer (ED) som hjelper til med å kontrollere kromatisk aberrasjon og fire asfæriske elementer som opprettholder sfærisk aberrasjon og lave forvrengningsnivåer. 

Disse elementene har også blitt belagt med forskjellige belegg, inkludert Nano Crystal Coats langvarige antirefleksjonsteknologi og et fluorbelegg foran og bak for å forhindre ansamling av vann, fett og støv. 

Dette er også den første versjonen av Nikon ARNEO, et annet antirefleksbelegg som kompenserer for lys som kommer inn i linsen fra vertikale vinkler. Nikon hevder at dette burde gjøre linsen bedre i stand til å opprettholde kontrast og refleksjoner, noe som kan forårsake lave avvik når lyskilden er i rammen (og ikke på siden, i hvilket tilfelle lys kommer inn i linsen på avstand). skrå vinkel).

Linsen var ferdig med en trinnmotor for autofokus samt et nytt Multi-Focus-system. Det blir raskt satt fokushastighet uansett avstand til motivet og fungerer ved å flytte to fokusgrupper samtidig. Det er også mulig å justere heltidsfokus manuelt, slik at du kan justere fokusposisjonen manuelt uten å forlate autofokuset.

Det er ikke noe vibrasjonsreduksjonssystem inne i linsen, selv om vibrasjonsreduksjon nå er i kompatible hus, så du kan fortsatt bruke denne teknologien med denne eller andre kompatible linser. Andre steder skaper ni membranblader et stopp som skal bidra til å holde bokehen i god stand.

Bygging og service

  • OLED-panel integrert i fatet
  • “Ekstensiv” værforsegling
  • Fokusering, zooming og kontrollringer

NIKKOR S 24-70 mm f / 2.8 S som veier 805 g kan være lettere enn forventet. På kunngjøringstidspunktet fremhevet Nikon det faktum at han klarte å gjøre linsen 18,4% kortere og 24,7% lettere enn den eksisterende AF-S NIKKOR 24-70mm f / 2.8E ED VR for DSLR, selv om forskjellen er mindre mellom dette og den ikke-VR AF-S NIKKOR 24-70mm f / 2.8G ED som fremdeles er tilgjengelig.

Dekkene til Nikon Z6 og Z7 er relativt kompakte, så linser med bred blenderåpning av denne typen kan forårsake ubalanserte kombinasjoner og gjøre bruken mer praktisk. Faktisk fordamper objektivet veldig bra med hver kropp; det dype grepet gjør det lettere å opprettholde optikken til lastebiler som dette, og det faktum at fatet smalner bakover, og etterlater mye plass i rommet som gjør at større hender kan puste.

Linsen var utstyrt med tre ringer rundt sylinderen. Kontrollringen nærmest kameraet har en funksjon som kan tilpasses etter din smak, mens zoomringen er i midten og fokusringen er foran. Forresten, for første gang så vi disse tre separate ringene på ett objektiv, fordi tidligere Z-monteringslinser kombinerte fokus- og kontrollringer til en.

Kontrollringen er klikket i standarden, visstnok for bruk i videoopptak (hvor klikkelyden ville bli fanget i materialet). Dette er robust nok til å snurre, noe som sannsynligvis er like bra, fordi manglende tilbakemelding betyr at det kan være for følsomt. Det er imidlertid synd at du ikke kan bytte mellom klikkede og klikkede operasjoner, da de som er mer interessert i fotografering vil sette pris på tilbakemeldingene fra den klikkbare ringen.

Den forstørrende ringen er mest brukt, noe som betyr at den er fin og bred og ligger på det mest praktiske stedet for manuell tilgang og dens frie bevegelse og lett bulbous struktur sikrer komfortabel drift. Fokusringen foran har en betydelig høyere motstand enn kontrollringen, som utvilsomt er forsettlig fordi den tillater mer presis fokuskontroll. 

To knapper kobler ringene på fatet. Den første er displayet. -knapp som skifter mellom brennvidde, blenderåpning, brennvidde og dybdeskarphet på OLED-panelet i midten av sylinderen. Selve panelet er en fin touch, selv om utsikten utenfor kan være vanskelig.

Det er fint å se at den viser den eksakte brennvidden på linsen, selv om brennvidden lett kan identifiseres på zoomringen. Hvorvidt panelet må vise blenderåpningen når den allerede vises på det øverste LCD-panelet, spør også hvor viktig denne funksjonen er.

Den viser imidlertid fokuseringsavstand og dybdeskarphet, som begge er mer nyttige, selv om det ville vært bra hvis de første ble vist mer nøyaktig og numerisk (som brennvidde), ikke skalaen vi har her der den eksakte fokuseringsavstanden kan være vanskeligere å bestemme.

Den andre knappen er L-Fn-knappen, som kan tilpasses til en av de 21 funksjonene, slik at du får tilgang til rutenettet, målemodus, fotografering av rå modus, etc. Denne knappen ligger nøyaktig der tommelen sannsynligvis vil sitte, noe som gjør den veldig enkel å bruke, og også når du klikker pent klikker du inn i fatet, selv om dette klikket lett kan oppdages på videoopptak.

produktivitet

  • Rask, jevn og nesten lydløs motor med autofokus
  • Utmerket skarphet med bred blenderåpning
  • Synlig med noen vignetter og forvrengninger

Fokusmotoren er veldig rask når den tar sikte på å fokusere på objekter i forskjellige avstander og flytte elementene inne i linsen med en høy glatthet fra en posisjon til en annen. Han er også nesten stille når han tar bilder; du kan høre det når du spiller inn videoer, selv om det ikke er støy i omgivelsene. 

Dette er et objektiv som utvilsomt vil bli brukt til mange bilder i den bredeste f / 2.8-blenderåpningen, så det er flott å merke seg at skarpheten er utmerket. Det er veldig høyt i midten av rammen, men er også perfekt vedlikeholdt i kantene. 

Det er en liten nedgang i skarpheten ved hjørnene på slutten av 24 mm ved den bredeste blenderåpningen, men den er egentlig veldig liten (og kanskje usynlig når linsen brukes med Z6 og dens mindre følsomme sensor, ikke 45MP Z7). Områder som er ute av fokus ser også veldig naturlige ut.

En profil som øyeblikkelig eliminerer krumlinjeformet forvrengning og lateral kromatisk avvik blir bakt i rå filer, så hvis du åpner dem i Adobe Camera Raw eller Lightroom, vil du sannsynligvis ikke se dem. 

Hva skjer når du åpner råfiler i annen programvare? For noen objekter kan forvrengningene være åpenbare, og det ser ut til å være en veldig liten mengde (lateral) kromatisk avvik. En liten mengde vinjettering er sannsynligvis den mest synlige av alle, så det er synd at profilen ikke automatisk blir korrigert.

 

dommen

I alle fall er NIKKOR Z 24-70 mm f / 2.8 S et imponerende objektiv. Kvaliteten på utførelse og oppmerksomhet på detaljer er utmerket, og den ekstra fordelen med det værbestandige tetningen gir deg større tillit til å ta bilder når været endrer seg. Service og support er også veldig positive, takket være bruken av kontrollringen og L-Fn-knappen, som gir nyttige inndata for ytterligere kontroll. 

Fokusmotoren kombinerer også de tre nøkkelegenskapene vi ser etter i en slik linse: rask fokusering, veldig jevn bevegelse og veldig lav støy, noe som gjør det perfekt uansett om du tar bilder eller filmer.  

På bilder er de mest kritiske tingene – t. J. De som ikke lett kan kompenseres ved reparasjoner før eller etter tapping – alt er i orden. Fokuset for helheten er også utmerket for bredere åpninger, bortsett fra smalere, og det at det er så konsistent i hele rammen, opp til hjørnene, gir inntrykk, spesielt på 70 mm.

Kromatiske laterale avvik er lave, og langsgående avvik er generelt mangler, selv om det – kanskje for å holde linsen så kompakt og lyst som mulig – ser ut til at linsen har blitt designet slik at setningen eller krumningsforvrengningen blir korrigert i kameraet eller på tvers av profilen. innebygd i rå filer, ikke optisk; er lett å kjenne igjen når patchene er slått av.

Generelt, selv om det ikke er feilfritt og kostbart, er det en linse som overfører rettferdighet til den perfekte sensoren i Z7. Tidlige brukere av Z-systemet bør være veldig fornøyde med hva Z 24-70mm f / 2.8S gir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *