Nikon D3300 gjennomgang

Nikon D3300 gjennomgang

Nikon D3300 gjennomgang

Nikon D3300 kan erstattes av  D3400 , som selv ble oppdatert av  D3500 , men det er ingen grunn til å rabattere denne DSLR. 

Mens de savner de fantastiske triksene fra dyrere digitale speilreflekskameraer, tilbyr D3300 alt en nybegynner trenger for å ta bilder. Det er en billig måte å utvide et system som dekker alle typer forskjellige linser og er veldig enkelt å bruke fordi det er designet for de som er nye innen fotografering.

Trenger du en DSLR eller vil du ha et kamera uten speil? Digitale speilreflekskameraer har vanligvis flere linser og har ofte bedre håndtering, men speilløse kameraer på dette nivået gir ofte flere søtstoffer, for eksempel 4K videoopptak, vippeskjermer og USB-lading. Hvis du ikke er sikker på hva som fungerer best for deg, kan du sjekke vår  Digital speilreflekskamera og Digital speilrefleksguide .

funksjoner

 • CMOS senzor APS-C, 24,2MP
 • 3,0-tommers skjerm, 921 000 prikker
 • Ta opp HD-video

Nikon D3300 er utstyrt med en 24,2MP APS-C sensor, som kan være standard på kameraet i sin klasse, men imponerende hvis du vurderer D7200- entusiastene (og mye dyrere)  som  har en nesten identisk sensor. Som resten av Nikon-serien eliminerer D3300 det  optiske lavpassfilteret  på sensoren, noe som betyr at du kan registrere enda mer detaljer.

I tillegg er det følsomme følsomhetsområdet fra ISO100 til 12 800 og det er en utvidelsesinnstilling som konverterer den til en ISO-ekvivalent på 25 600. Dette skal gi stor fleksibilitet i forskjellige lyssituasjoner, slik at du fremdeles kan ta bilder når lysnivået synker.

Som noen kameraer over Nikon D3300, er D3300 utstyrt med en andre generasjons Nikon EXPEED 4 prosesseringsprosessor. Opptil 100 JPEG-filer av høy kvalitet. Det stemmer sannsynligvis ikke med noen rivaler uten speil, men mer enn nok for folk flest.

EXPEED 4-prosessoren er også ansvarlig for at D3300 lar deg spille inn Full HD-filmer opp til 50p / 60p med kontinuerlig autofokus. Heldigvis er det en mikrofonport og en innebygd stereomikrofon for bedre lydopptak under filmopptak. 

For å spille inn video i 4K-oppløsning, må du enten se på en Nikon-linje eller en konkurranse uten speil, for eksempel  Canon EOS M50 Panasonic G85 / G80  eller  Olympus OM-D E-M10 Mark III

I motsetning til noen (dyrere) konkurrenter som tilbyr leddførte LCD-skjermer, er den 3.0-tommers skjermen på baksiden av D3300 i flukt med kroppen. Mangelen på et berøringsskjermgrensesnitt er også litt skuffende, spesielt hvis du innser hvor mange kamerakontroller som vil endre seg. Hvis det er hjernetrim, er det verdt å se på utvalget av Nikon  D5600  eller Canon konkurrenter. 

D3300s optiske søker, som nesten alle speilreflekskameraer i denne prisklassen, tilbyr bare et 95% synsfelt. Selv om det er klart og tydelig, betyr mangel på 100% at det er en sjanse for at noe vil vises i det siste bildet du ikke la merke til når du rammer inn bildet.

Baren har mange spesialeffekter som lar deg jazz i JPEG-filer og en samling stiler. Nikon har hevet effektlisten til 13 for D3300 og inkluderer nå Pop, som forbedrer fargemetningen, Toy Camera, som skaper en retroeffekt, og Easy Panorama. Disse effektene kan vises i sanntid på LCD-skjermen for å se nøyaktig hva du får når du starter bildet.

En ting som ikke er for stort ved siden av et mer moderne tilbud er tilkobling. Wi-Fi er ikke innebygd, så du må investere i den valgfrie WU-1a trådløse mobiladapteren for å overføre bilder trådløst. Hvis du vil koble til et digitalt speilreflekskamera fra Nikon, bør du ta hensyn til D3400; Nikon SnapBridge-teknologi lar deg trådløst koble D3400 til smarttelefonen eller nettbrettet. 

 

Bygging og service

 • Polykarbonatkonstruksjon
 • Liten og lett kropp
 • Veier 460g (inkludert batteri og minnekort)

D3300 er det andre Nikon digitale speilreflekskameraet som bruker en monokokk design, som betyr at saken er laget av ett stykke materiale. D3300, som er lettere enn D3200 som er byttet ut, er faktisk litt tyngre enn D3400, og Nikon klarte å barbere en veldig beskjeden vekt på 15 gram D3300 på 410g. 

Håndtaket er fremdeles dypt og behagelig å vedlikeholde, og den strukturerte overflaten er ekstremt sikker i hånden.

Objektivet til 18-55 mm-settet som D3300 sannsynligvis vil kjøpe, er brettet. Selv om den på ingen måte er liten sammenlignet med kompakte linser med samme zoomområde, er linsen litt kortere enn forgjengeren når den er brettet, noe som gjør det lettere å få plass i en liten lomme når den ikke er i bruk.

For å bruke kameraet (med objektivet festet), må du først trykke på knappen på linsefatet slik at du kan utvide det til normale dimensjoner igjen. Dette betyr at starttiden fra pakken er litt tregere enn i andre kameraer, men selvfølgelig kan du forlenge den hvis du trenger en raskere start.

Det er ikke mange knapper i D3300 som du kan forvente av et basekamera. Toppplaten har en modusbryter for å veksle mellom eksponeringsmodus som helautomatisk, blenderåpning og nylig aktivert effektmodus. Topplaten har også en eksponeringskompensasjonsknapp (for bruk i automatiske og halvautomatiske modus) og en informasjonsknapp som gjør det enkelt å slå av bakskjermen, og forhindrer at den blir distrahert når søkeren brukes.

På D3300 kan du få tilgang til hurtigmenyen ved å trykke på “i” -knappen på baksiden av kameraet. Etter å ha trykket på denne retningsknappen, velg innstillingen du vil endre – for eksempel hvitbalanse – og trykk deretter OK for å vise de forskjellige tilgjengelige alternativene. Dessverre er ikke denne menyen konfigurerbar, så hvis det er noe i denne menyen du sjelden bruker, vil du sitte fast i denne menyen.

Det er også en funksjonsknapp i nærheten av objektivet. Som standard holder du nede denne knappen for å raskt endre ISO, men endre den til JPEG-kvalitetskontroll, hvitbalanse eller aktiv D-belysning. ISO virker et fornuftig valg fordi du kanskje må endre de fleste tilgjengelige alternativer.

autofokus

 • 11-bodovy AF, 1 krzyżowy bud AF
 • AF-assist-bjelke
 • 3D sporingssystem AF

I mellomtiden er det et 11-punkts AF-system som vi har sett på mange tidligere modeller som har et sentralt AF-punkt for ekstra følsomhet.

Det er litt uinteressant, spesielt sammenlignet med noen  ikke-speil-rivaler , men det er et velprøvd system som fungerer tett.

Autofokushastigheter er relativt høye, spesielt i dagslys eller god belysning. En sjelden gang jakter monteringslinser på skarphet, og enda sjeldnere gir falsk bekreftelse på skarphet. Hastigheten avtar litt i lite lys, men bare når det er veldig mørkt, kan ikke linsen fokusere i det hele tatt.

D3300 er også utstyrt med Nikon 3D-sporingsteknologi, og selv om den ikke er så avansert som de mer avanserte modellene, fungerer den veldig bra og lar deg spore emnet på 11 AF-punkter D3300.

Å endre AF-punktet er veldig enkelt. Alt du trenger å gjøre er å trykke på retningspilene for å gå til riktig punkt. Å være på tvers av typen, er det sentrale AF-punktet mer følsomt enn andre, så det kan være nyttig å fokusere og redesigne i visse situasjoner, eller hvis du bare fokuserer på hastighet.

Husk imidlertid at når du bruker Live View, er fokushastigheten kraftig redusert, så det anbefales at du bruker det når du fotograferer papir eller fotograferer i en ubehagelig vinkel, og du kan ikke brette den med søkeren. I dette tilfellet har rivaler uten speil en klar fordel, så hvis du vil beskjære bildene dine på den bakre LCD-skjermen og ta så glatt som på smarttelefonen, kan du se etter et alternativ.

 

produktivitet

 • Skyting med 5 fps
 • Nyttig guide-modus
 • Batterilevetid 700 bilder

D3300 har et behagelig, moderne, høyoppløselig utseende som gjør skjermen vakkert avrundet og viser fargene på grensesnittet godt.

Når du fotograferer, viser kameraet tre sirkler som representerer lukkerhastighet, blenderåpning og følsomhet (ISO). Disse skjermene endres når du endrer innstillinger ved hjelp av rulleknappene, den mest synlige er blenderåpningen som lukkes og åpnes, noe som betyr å åpne og lukke blenderåpninger. Hvis du er ukjent med kreativ fotografering, er dette en flott måte å lære det grunnleggende.

D3300 er utstyrt med en spesiell 420 piksler RGB-sensor for å samle informasjon om eksponering, hvitbalanse og skarphet for å informere det automatiske scenegjenkjenningssystemet. 

Under de fleste daglige fotograferingsforhold kontrollerer D3300 matrikssystem nøyaktig eksponering, og automatisk hvitbalanse på kameraet fungerer også bra. Du kan også oppnå livsfarlige farger når du fotograferer innendørs, der det lages kunstige lysbilder som er vanskelige å forstyrre, og ikke streite i retning av varme toner, noe som tydelig sees i refleks kameraet.

 

Batterilevetiden er også veldig bra, den tar omtrent 700 bilder – bedre enn lignende priser som enestående konkurrenter, men ikke så imponerende som 1200 ganger D3400. 

Bildekvalitet

 • ISO100-12.800, utvidbar til 100-25.600
 • Ingen lavpassfilter
 • Punchy kolory

D3300 har en utmerket strømfordeling som forventet. Selv når du zoomet inn til 100% av bildene, kan du se at du kan se veldig små detaljer. 

Med et så stort antall piksler (24 millioner piksler) øker sannsynligheten for bildestøy. D3300 klarer seg bra i situasjoner med lite lys og høy følsomhet. Støyen blir virkelig spesielt merkbar når du tar bilder på ISO 3200 ovenfor, og selv da er den akseptabel, eller absolutt bedre enn uklare eller tapte bilder.

Bildeutjevning er noe som kan observeres direkte under følsomheten, men det er ikke synlig i bunnen av spekteret bare når den synlige undersøkelsen av bildet er veldig nær 100%. Dette er ikke noe problem når du skriver ut i normale størrelser, for eksempel A4 eller online.

En av fordelene med å ha et stort antall piksler er muligheten til å beskjære bilder og fortsatt ha en anstendig oppløsning, men dette er noe du må huske på hvis du tar bilder med høy følsomhet og vil beskjære et bilde. Enhver glatting eller støy i bildet kan bli mer synlig, jo mer tar du bildet.

 

dommen

Med Nikon D3300 får du mange virkelig gode sett for pengene. 

For det første er 24MP-sensoren i stand til å skape et utmerket detaljnivå. Så er det et grensesnitt; det klare og rene utseendet til D3300 er fremdeles noe som gjør at kameraet appellerer til nybegynnere, som hjelper deg med å mestre og forstå det grunnleggende ved fotografering når du fotograferer, mens et 18-55 mm vippelinser er flott når du er på farten. 

Det kan hende at autofokussystemet ikke renner over AF-punktene, men 11-punkts AF-systemet fungerer veldig bra, med en anstendig 3D-sporingsmodus for bevegelige motiver. Imidlertid kan autofokusering i Live View være raskere, og det er synd at du ikke har en leddet berøringsskjerm (du vil ha D5600 hvis du vil) eller en Wi-Fi-tilkobling. bryteren.

Når man tar hensyn til den utmerkede batterilevetiden og vell av tilgjengelige linser og tilbehør, rister de til side og glemmer den store verdien den tilbyr nå, og D3300 er vanskelig å slå hvis du leter etter den første DSLR. Utseendet til D3400 med tilnærmet identiske spesifikasjoner og innebygd tilkobling, og til og med den nyere D3500 med bedre karosseri, betyr at den har mistet en del av glansen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *